Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przysmak na każdą porę roku

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    2 papryki surowe
    1 marchewka
    pęczek szczypioru lub por
    Zalewa;
    1/2 szkl octu
    1/2 szkl oleju
    1 szkl cukru
    1 łyżka soli
    pieprz do smaku

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy wymieszać i zagotować.
  • 2. Kapustę pokroić i dodać: pokrojoną w kostkę paprykę szczypior lub por i startą na grubych oczkach marchewkę,wszystko wymieszać.
  • 3. Zalać gorącą zalewą, pozostawić do wystygnięcia

Porady

W czasie gdy surówka stygnie trzeba ją kilka razy przemieszać.

Komentarze

Podobne przepisy