Surówka z białej kapusty

5 (191 ocen)

Pyszna i zdrowa. Często ją robię dla rodziny.

Składniki:

  • 50 dag białej kapusty
    1 duża cebula
    Majonez lub śmietana
    Pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobniutko poszatkować, nasolić zostawić na 3 godziny aby zmiękła. Po tym czasie spróbować czy nie jest za słona w razie konieczności przepłukać wodą. Dokładnie odcisnąć dość mocno ugniatając dłońmi. Cebulę drobno pokroić dać do kapusty razem z kilkoma łyżkami majonezu przyprawić do smaku.

Porady

Idealna na niedzielny obiad. Podawać z gotowanymi ziemniakami i dowolnym mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować