Surówka z białej i czerwonej kapusty.

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Rodzina lubi gdy potrawy wyglądają apetycznie i są oryginalnie podane.

  • 30 min

Składniki:

  • • 30 dag czerwonej kapusty
    • 20 dag białej kapusty
    • 4 dag orzechów włoskich
    • Cebula
    Sos:
    • ½ szklanki gęstego jogurtu naturalnego
    • Po łyżeczce musztardy i oliwy
    • Sok z cytryny
    • Sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej i czerwonej kapusty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie kapusty oczyścić, umyć, osuszyć, wyciąć głąby. Cztery liście zostawić do dekoracji, resztę poszatkować, sparzyć, włożyć do salaterki.
  • 2. Cebule obrać, pokroić w krążki.
  • 3. Orzechy posiekać, kilka całych zostawić do dekoracji.
  • 4. Cebulę i orzechy wymieszać z kapustą.
  • 5. Jogurt utrzeć z musztarda, sokiem z cytryny i oliwą, przyprawić solą i pieprzem.
  • 6. Sałatkę polać częścią sosu, przełożyć do liści, ozdobić orzechami. Pozostały sos podawać osobno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować