Surówka wiosenna

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kiedy tylko zaczyna się sezon na młodą kapustę na moim stole często gości w tej postaci.Moja rodzina za nią wprost przepada.

  • 40 min

Składniki:

  • -główka młodej kapusty
    -mała marchew
    -pęczek koperku
    -mały por
    -2 łyżki octu winnego
    -4 łyżki cukru
    -łyżka oliwy z oliwek
    -szczypta soli
    -pieprz

Surówka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Ścieramy na tartce o dużych oczkach marchew, kroimy drobno pora i koperek. Wszystkie składniki mieszamy z szczyptą soli,octem,cukrem ,oliwą z oliwek i pieprzem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki by kapusta zmiękła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy