Surówka wielowarzywna z kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Porcja takiej surówki dostarczy wiele cennych witamin.

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej z przyprawami
    1 marchewka
    1 cebula
    1 jabłko
    kawałek selera
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    łyżka oliwy
    łyżka soku z cytryny
    szczypta cukru
    pieprz do smaku
    posiekany szczypiorek do ozdoby

Surówka wielowarzywna z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i obrane marchewkę, seler i jabłko ucieramy na tarce. Dodajemy obraną i posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz kapustę kiszoną. Całość mieszamy, dolewamy oliwę i sok z cytryny, przyprawiamy cukrem i pieprzem. Można ozdobić posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy