Surówka wielowarzywna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Polecam smaczną surówkę wielowarzywną z kapusty czerwonej i białej z dodatkiem majonezu i jogurtu naturalnego.

  • 20 min

Składniki:

  • - 200 g białej kapusty
    - 200 g czerwonej kapusty
    - kawałek selera
    - 2 marchewki
    - 1 cebula
    - sól do smaku
    - cukier do smaku
    - 2 łyżki majonezu
    - 3-4 łyżki jogurtu naturalnego

Surówka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czerwoną kapustę również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
    Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Kapustę białą siekamy.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski dodajemy sól, cukier, majonez, jogurt naturalny i mieszamy. Podajmy do drugiego dania.

Porady

Oczywiście majonez i jogurt możemy pominąć i dodać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy