Surówka trzyskładnikowa z marchweki rzodkwi i jabłka

0 (0 ocen)

Smaczna i szybka surówka z dodatkiem zdrowej białej rzodkwi jest urozmaiceniem tradycyjnej surówki z marchewki i jabłka.

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 jabłko
    pół białej rzodkwi
    mały pęczek bazylii lub pietruszki
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka cukru
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka soku z cytryny

Surówka trzyskładnikowa z marchweki rzodkwi i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i obrane rzodkiew , jabłko i marchewki ścieram na grubej tarce do miski. Pozostawia na kilka minut i odciskam z nadmiaru soku. Następnie doprawiam do smaku, dodaje olej i posiekaną zieleninę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy