Surówka selerowa z brzoskwinią i chrupiącym migdałem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka selerowa surówka z delikatną brzoskwiniową nutą, pachnącą natką z pietruszki i wyczuwalnym smakiem chrupiących prażonych migdałów to doskonały dodatek do każdego dania z udziałem mięsa.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g obranego selera
    1 puszka brzoskwiń
    75g płatków migdałowych
    1 pęczek natki z pietruszki
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki soku z limonki
    3 łyżki śmietany 18%
    sól
    pieprz


Surówka selerowa z brzoskwinią i chrupiącym migdałem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-215pfvj 1. Obranego selera zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • image-0usb3cl 2. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
  • image-21l22gw 3. Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
  • image-20631or 4. Natkę z pietruszki drobno posiekać.
  • image-0ahhk7u 5. Wymieszać ze sobą selera, brzoskwinie, natkę z pietruszki, dodać majonez, śmietanę i sok z limonki, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy