Surówka ,,samo zdrowie''

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna surówka bardzo dobra do obiadu ale nie tylko bo super smakuje na grilla do mięsa :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska około 0,6kg
    3 pomidory
    2 ogórki zielone
    1 cebula
    1 puszka kukurydzy
    1 sos sałatkowy koperkowo ziołowy
    sól i pieprz
    3 łyżki oleju

Surówka ,,samo zdrowie'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • poszatkować kapustę pekińską 1. Warzywa starannie umyć, osuszyć . Kapustę pekińską drobno poszatkować.
  • pokroić pomidora 2. Pomidora, cebulę pokroić w niedużą kostkę. Kukurydzę odcedzić. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na odwrocie.
  • kroimy ogórka 3. Ogórka pokroić w półplasterki. Gdy mamy wszystkie składniki przygotowane, wrzucamy je do półmiska i całość skrapiamy sosem koperkowym, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem . Najlepiej zrobić surówkę ok. 2 godzin przed podaniem , aby miała czas na połączenie się wszystkich smaków i aromatów.

    Życzę smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy