Surówka primadonny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Jest pełna witamin i doskonale smakuje.

  • 15 min

Składniki:

  • ● długi ogórek
    ● 1-2 pomarańcze
    ● garść posiekanych orzechów włoskich
    ● główka sałaty
    ● 2-3 łyżki oliwy
    ● sok z cytryny
    ● sól
    ● cukier

Surówka primadonny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka primadonny 1. Ogórka myjemy, obieramy
    i kroimy w kostkę. Pomarańcze
    myjemy, obieramy, usuwamy
    pestki i białe błonki.
    Miąższ kroimy w kostkę. Liście sałaty myjemy, osuszamy
    i rwiemy na małe kawałki.
  • Surówka primadonny 2. Warzywa i pomarańcze mieszamy,
    doprawiamy sokiem
    z cytryny, cukrem i solą. Przed
    podaniem polewamy oliwą
    i posypujemy orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy