Surówka porowa z jabłkiem

4.5 (168 ocen)

W kuchni najchętniej robię sałatki i surówki. Ta świetnie smakuje z daniami mięsnymi.

Składniki:

  • biała część pora
    jabłko
    1-2 kiszone ogórki
    marchewka
    sól
    cukier
    łyżeczka musztardy
    majonez
    jogurt naturalny
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka porowa z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w półplasterki, solimy i odstawiamy na kilka minut. Odciskamy nadmiar soku. Dodajemy obrane i starte na tartce jabłko i marchewkę oraz ogórki kiszone.
  • 2. Z jogurtu, majonezu i musztardy robimy sos. Polewamy nim surówkę, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Posypujemy koperkiem i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować