Surówka pekińska

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, szybka, zdrowa i kolorowa bomba witaminowa, pasująca do większości obiadów.

  • 20 min

Składniki:

  • -pół główki kapusty pekińskiej
    -1 duża marchew
    -4 ogórki kiszone
    -1 mała cebulka
    -pół czerwonej papryki
    -sok z połowy cytryny
    -5 łyżkek oliwy z oliwek
    -1 łyżeczka soli czosnkowej
    -odrobina pieprzu

Surówka pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy drobno i wrzucamy do miski. Dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew i dokładnie mieszamy.
  • 2. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki ogórki kiszone, paprykę pokrojoną w paseczki oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Oliwę z oliwek mieszamy z solą czosnkową i sokiem z cytryny i zalewamy nią surówkę. Całość dokładnie łączymy, przed podaniem doprawiamy odrobiną pieprzu.

Komentarze

Podobne przepisy