Surówka obiadowa z surowej czerwonej kapusty

4.5 (164 ocen)

Pyszna surówka obiadowa z surowej czerwonej kapusty. Idealnie pasuje przede wszystkim do dań rybnych ale i do mięsnych. Nie ma co ukrywać, że to jednak surowa kapusta dostarcza naszemu organizmowi wiele walorów. Kapusta czerwona – zwana też modrą, jest dobrym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia,

Składniki:

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty

    4 średnie ogórki kiszone

    1 małe jabłko

    1/2 średniej cebuli

    2 łyżki jogurtu greckiego

    1 łyżeczka soku z cytryny

    ok 1/2 łyżeczki cukru pudru

    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka obiadowa z surowej czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę bardzo drobno posiekać

    2. Ogórki kiszone pokroić w kostkę a jabłko zetrzec na tarce o grubych oczkach

    3. Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę

    4. Do miski dodaj Wszystkie składniki. I dobrze wymieszaj
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować