Surówka obiadowa z pekinki z brzoskwinią, cebula i marchewką

0 (0 ocen)

Pyszna surówka obiadowa z dodatkiem słodkiej brzoskwini? Tak !! Surówka jest niezwykle smaczna, a smak brzoswkini jest delikatnie wyczuwalny. Taka surówka smakuje zarówno do mięs jak i ryb.

Składniki:

  • 1/2 większej kapusty pekińskiej

    5 połówek brzoskwiń z puszki

    1 większa marchew

    1 średnia czerwona cebula

    2 łyżki greckiego jogurtu

    sól pieprz

Surówka obiadowa z pekinki z brzoskwinią, cebula i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z kapusty wytnij grubą białą część. Resztę posiekaj

    2. Brzoskwinie pokój w średniej wielkości kostkę.

    3. Cebule i marchew obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach a cebulę pokrój w drobną kostkę

    4. Do miski dodaj warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj jogurt i całość wymieszaj

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy