Surówkę wymyśliłam na poczekaniu i nie myślałam,że będzie taka pyszna i dlatego chcę podzielić się tym przepisem z innymi.
30 min
Składniki:
kapusta pekińska
pęczek rzodkiewek
4 ogórki zielone małe
2 cebule ze szczypiorkiem
pół pęczka kopru
natka pietruszki
na sos:
jogurt grecki duży
4 łyżeczki cukru
łyżka musztardy
sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Surówka obiadowa z kapustą pekińską i rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1)Kapustę pokroić w paski,rzodkiewkę i ogórki zetrzeć na tarce
o dużych oczkach,a cebulę pokroić w kostkę.
2)Jogurt,cukier,musztardę i sos sałatkowy dobrze wymieszać.
3)Wszystkie składniki wkładamy do salaterki,dodajemy przygotowany sos i mieszamy.
SMACZNEGO!!!
Komentarze