Surówka obiadowa z kapustą pekińską i rzodkiewkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Surówkę wymyśliłam na poczekaniu i nie myślałam,że będzie taka pyszna i dlatego chcę podzielić się tym przepisem z innymi.

  • 30 min

Składniki:

  • kapusta pekińska
    pęczek rzodkiewek
    4 ogórki zielone małe
    2 cebule ze szczypiorkiem
    pół pęczka kopru
    natka pietruszki
    na sos:
    jogurt grecki duży
    4 łyżeczki cukru
    łyżka musztardy
    sos sałatkowy koperkowo-ziołowy

Surówka obiadowa z kapustą pekińską i rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Kapustę pokroić w paski,rzodkiewkę i ogórki zetrzeć na tarce
    o dużych oczkach,a cebulę pokroić w kostkę.
    2)Jogurt,cukier,musztardę i sos sałatkowy dobrze wymieszać.
    3)Wszystkie składniki wkładamy do salaterki,dodajemy przygotowany sos i mieszamy.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy