Surówka marynarska

0 (0 ocen)

  • 15 min

prosta do przygotowania, smaczna, chrupiąca sałatka

  • 15 min

Składniki:

  • 1/4 kapusty pekińskiej
    100g wędzonego łososia
    kilka marynowanych pieczarek
    zabek czosnku
    łyzka majonezu
    2łyzki jogurtu
    sól
    pieprz

Surówka marynarska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste pekińska (lub młoda kapuste białą) oczyszczamy z zewnętrznych liści i drobno szatkujemy. Oprószamy sola i pieprzem, mieszamy i odstawiamy na 5-10 min by puściła sok i zmiekła. Pieczarki marynowane kroimy w kawałki i dodajemy do kapusty. łososia kroimy w kawałeczki i dokładamy do kapusty. Jogurt mieszamy z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę zabkiem czosnku. sosem polewamy sałatkę. Mieszamy wszystko i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy