SURÓWKA MARCHEWKOWO - POROWA Z WINOGRONAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna i zdrowa surówka do mięsa i do ryby. Winogrona nadają jej słodyczy.

  • 15 min

Składniki:

  • - 3 marchewki średnie
    - 1 por (biała część)
    - 1 kiść winogron
    - 1 łyżka soku z cytryny
    - 2 łyżki majonezu
    - 1 łyżka śmietany

Surówka marchewkowo - porowa z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka marchewkowo-porowa z winogronami 1. Marchewkę utrzeć na średnich oczkach. Pora pokroić w półplasterki.Przełożyć do miski. Dodać sok cytryny, majonez, śmietanę i wymieszać. Dodać winogrona. Wszystko lekko wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować cząstką kiści winogrona.

Porady

Jeżeli chcemy bardziej łagodny smak pora, to po pokrojeniu, należy po przelać na sitku wrząca wodą i po ostudzeniu dodać do marchewki.

Komentarze

Podobne przepisy