surówka do obiadu

4.5 (158 ocen)

Smakuje całej mojej rodzinie

Składniki:

  • ½ główki średniej kapusty
    1 cebula
    2 marchewki

    Zalewa:
    ½ SZKL OCTU
    ½ SZKL OLEJU
    ½ SZKL CUKRU
    2 łyżeczki soli
    2 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
  • 2. Zalewa: Wszystko razem zagotować i zalać kapustę, marchewkę i cebulę. Odstawić do ostudzenia. Wycisnąć i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować