Surówka "cztery pory roku"

5 (186 ocen)

  • 15 min

Doskonała do mięs i ryb przez cały rok. Sprawdza się jako przystawka do frytek.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    25 dag kapusty kiszonej
    1 marchew
    1 ogórek konserwowy lub kiszony
    1/2 pomidora
    1/2 cebuli
    1/2 pora
    posiekany koperek, pietruszka, szczypiorek
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka "cztery pory roku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka cztery pory roku 1. Kapustę odcisnąć z soku i pokroić. Włożyć do salaterki. Marchew
    obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka pokroić w plasterki,
    a pomidora i cebulę w drobną kosteczkę. Por pokroić w talarki i
    sparzyć na sitku wrzątkiem, żeby zmiękł. Wszystkie pokrojone
    składniki dodać do kapusty. Wsypać zielenię i doprawić solą i
    pieprzem. Wymieszać dokładnie z olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować