SURÓWKA CZOSNKOWA z ogórkami małosolnymi

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo dobra surówka do dań mięsnych i jako dodatek do dań mięsnych z grilla.Propozycja na sezon letni.

Składniki:


  • 3 ogórki małosolne
    1 marchew
    1/2 główki młodej kapusty
    6 ząbków czosnku
    1 mała cebula
    2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Surówka czosnkowa z ogórkami małosolnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka czosnkowa 1. Kapustę poszatkować,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,ogórki pokroić w zapałkę,czosnek,cebulę w drobną kostkę,bazylię posiekać.
  • surówka czosnkowa 2. Wszystkie warzywa przełożyć do miski,przyprawić do smaku i wymieszać z sosem sporządzonym z majonezu,jogurtu i musztardy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować