Surimi w awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentem, który lubi kulinarne eksperymenty.

Składniki:

  • ● 3 dojrzałe awokado
    ● 20 dag pomidorów
    ● 10 dag czarnych oliwek
    ● 50 ml jogurtu naturalnego
    ● 20 dag paluszków krabowych
    ● 15 dag majonezu
    ● 10 dag kukurydzy z puszki
    ● pęczek kolendry
    ● sos sałatkowy „sałatka hawajska” z grzankam

Surimi w awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z awokado wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Kroimy w kostkę.
  • 2. Pomidory i paluszki krabowe kroimy w 0,5-cm kostkę, oliwki w plasterki. Kilka listków kolendry odkładamy, resztę drobno siekamy.
  • 3. Sos dokładnie mieszamy z majonezem i jogurtem. Dodajemy pokrojone składniki i kukurydzę. Mieszamy.
  • 4. Wydrążone skórki awokado wypełniamy sałatką. Posypujemy grzankami. Dekorujemy listkami kolendry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy