Suflet z koziego sera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kuchnia francuska

  • 30 min

Składniki:


  • 150 g koziego twarożku
    roztarty ząbek czosnku
    łyżeczka tymianku
    3 łyżki masła
    3 łyżki mąki
    szklanka mleka
    4 jajka
    masło i parmezan do wysypania foremek

Suflet z koziego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuściłem w rondelku ,oprószyłem mąką ,podgrzałem cały czas mieszając. Wolno wlałem mleko ,podgrzewałem do momentu zgęstnienia sosu. Zdjąłem z ognia ,dodałem przyprawy ,kozi ser ,żółtka ,dokładnie wymieszałem. Foremki wysmarowałem masłem i wysypałem tarty parmezan. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 190 stopni C. Z białek ubiłem sztywną pianę ,delikatnie połączyłem z masą serową. Wypełniłem nią foremki ,wstawiłem na 20 min. do piekarnika. Podałem od razu po zapieczeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy