STYROPIAN sernik bez sera

5 (178 ocen)

  • 40 min

Ciekawe ciacho

  • 40 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru pudru
    5 żółtek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    250 g masła lub margaryny
    powidła lub inny, najlepiej kwaśny dżem ( u mnie z czarnej porzeczki )

    Masa śmietanowa:

    1 litr śmietany 18%
    20 dag wiórków kokosowych
    5 białek1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 budynie śmietankowe
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Styropian sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na spód blaszki i posmarować powidłami. Drugą włożyć do zamrażarki.

    Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę oraz pozostałe składniki i wymieszać. Wyłożyć na posmarowane powidłami ciasto. Na wierzch zetrzeć (rozdrobnić palcami) drugą część ciasta.
    Piec około 50 minut w 180 st. C.Smacznego!

Porady

blaszka o wymiarach 40x25cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować