Styropian ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść ciasto z podanych składników,podzielić na dwie części-jedną włożyć do zamrażalki a drugą na 10 min. do lodówki.Wyjąć z lodówki rozwałkować na blasze (zalepić boki ciastem).
Część ciasta posmaruj dżemem. Ubij pianę z białek,dodaj cukier i miksuj przez chwilke.Dodaj śmietanę i pozostałe składniki- na końcu kokos,dokładnie wszystko wymieszaj.Wylej masę na spód z dżemem,wyjmij drugą połowę ciasta z zamrażalki i zetrzyj na tarce(na wierzch).Piecz ciasto w temp.180*C przez ok.50 min.Krój po całkowitym ostygnięciu. SMACZNEGO!
Porady
Jeżeli ktoś nie lubi dżemu porzeczkowego można użyć powideł (chodzi o kwaśny smak) lub po prostu innego wg. uznania :)
Komentarze