Studenckie leczo

0 (0 ocen)

  • 20 min

Po prostu szybko, tanio i dobrze.

  • 20 min

Składniki:

  • 2szt kiełbasy śląskiej
    po 1 szt papryki czerwonej, zielonej i żółtej
    1 puszka pomidorów w puszce
    1 szt bagietki
    sół, pieprz, zioła prowansalskie, olej

Studenckie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzewamy na patelni olej, a następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę. Gdy się przesmaży dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Chwilę dusimy. Dorzucamy pomidory z puszki, solimy, pieprzymy i doprawiamy ziołami. Dusimy chwilę pod przykryciem. Bagietkę kroimy wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy