Strudel z jabłkami i rodzynkami.

5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Pachnący jabłkami i cynamonem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    pół szklanki wody
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    Nadzienie:
    8 jabłek
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    cukier waniliowy
    10 dag rodzynek
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka imbiru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    Dodatkowo:
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Strudel z jabłkami i rodzynkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:z podanych składników zagnieść gładkie ciasto i włożyć na godzinę do lodówki.W tym czasie przygotować nadzienie.
  • Jabłka. 2. Nadzienie:jabłka obrać i pokroić w kostkę ,skropić sokiem z cytryny,dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  • Nadzienie. 3. Ciasto cienko rozwałkować.Rozciągnąć dłońmi,nałożyć nadzienie i zwinąć.
  • Do pieczenia. 4. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni.
  • 5. Ciepły strudel posypać cukrem pudrem i pokroić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować