STRUCLA ZE SZPINAKIEM I WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Najlepiej smakuje z barszczem czerwonym. Można podać danie jako tartę ze szpinakiem i warzywami, wtedy będzie to danie z kuchni francuskiej.

Składniki:

  • -w markecie o niemieckiej nazwie kupiłam mrożony ''Szpinak siekany w śmietanie" (450g)

    -mrożone warzywa na patelnię

    - opakowanie ciasta francuskiego

    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Strucla ze szpinakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • strucla ze szpinakiem 1. Szpinak przełożyć na patelnię , rozdrobnić, dodać pokrojone w kostkę warzywa, smażyć aż do wyparowania płynów.Doprawić do smaku, wystudzić.

    Ciasto francuskie rozwinąć na dołączonym papierze, nałożyć równomiernie farsz.
  • 2. Następnie zwinąć w roladę, boki skleić.Ułożyć na blasze do pieczenia. włożyć do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni i piec przez około 20 minut, aż do nabrania złocistego koloru.

Porady

Ciasto można też ułożyć na okrągłej formie do tarty. Wtedy powstanie nam tarta ze szpinakiem i warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować