Strucla makowa na twarogowym cieście.. bez dodatku drożdży

4.99 (176 ocen)

  • 25 min

Niektórzy nie mają cierpliwości do ciast drożdżowych,ta jest bardzo prosta i na pewno każdemu wyjdzie

  • 25 min

Składniki:

  • Ciasto;

    30 dag mąki
    15 dag niemielonego twarogu
    6 łyżek mleka
    6 łyżek oleju
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowgo
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli.

    Dodatkowo przygotować
    Puszka gotowej masy makowej

    Polewa
    100 g czekolady deserowej
    4 łyżki mleka
    parę kropel dowolnego aromatu
    skórka pomarańczowa
Wystaw ocenę:

4.99 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Strucla makowa na twarogowym cieście.. bez dodatku drożdży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem,dodać pozostałe składniki.
    Zagnieść ciasto (nie zrażać się że widać w nim serowe grudki)
    Odstawić na 50 minut do lodówki.
  • 2. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm,i rozsmarować nadzienie makowe.
    Zawinąć,posmarować roztrzepanym żółtkiem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.około 35-40 minut.
  • 3. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą z dodatkiem mleka i paroma kroplami aromatu pomarańczowego lub migdałowego.

  • 4. Ostudzoną struclę posmarować czekoladą i ozdobić skórką pomarańczową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować