strucla jabłkowa

4.5 (154 ocen)

  • 10 min

Struclę jabłkową w moim rodzinnym domu jadało sięod zawsze, z ciasta makaronowego. Ja uprościłam i stosuję gotowe ciasto francuskie. Jest równie pyszne, sprawdźcie sami...

  • 10 min

Składniki:

  • 2 ciasta francuskie mrożone
    4 jabłka
    4 łyżki cukru
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki masła
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Strucla jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozłożonym cieście francuskim układamy masło i śmietankę. Rozkładamy równomiernie obrane i pokrojone w plastry jabłka. Posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy delikatnie w rulon. Sklejamy boki i po wierzchu oprószamy cynamonem. Wkładamy na blachę i pieczemy 20 minut w 180 st. Bardzo dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Porady

Do środka można dodać inne owoce. Świetne są brzoskwinie, lub śliwki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować