Strogonow babci Janiny

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita uczta dla smakosza

  • 20 min

Składniki:


  • 1,5 kg łopatki wieprzowej bez kości
    ok. 5 kg.cebula
    1 kg pieczarek
    2-3 szt papryki czerwonej lub kolorowej
    3 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    sól
    pieprz
    kucharek
    łyżka mąki
    1 łyżka papryka czerwona słodka w proszku
    3 łyżki oleju
    150 ml śmietany 18%
    1 mały koncentrat pomidorowy
    1 łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Strogonow babci janiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie 1. Olej wlać do garnka,Dodać do tego pokrojone w paski mięso oraz liść laurowy i ziele angielskie. Posolić i dodać trochę vegety . Dusić pod przykryciem do 40 minut następni dodajemy pokrojone pieczarki i jeszcze dusimy z 15 minut, następnie dodajemy cebulę pokrajaną w paski i dalej gotujemy tak z 10 minut na sam koniec dajemy paprykę i ogórek kiszony i dolać wody. Zagotować to, dodać , pogotować chwilę, przyprawić dodać paprykę w proszku słodką i ostrą i koncentrat pomidorowy , i pod koniec dać mąkę roztrzepaną z śmietaną. Zagotować. Odstawić po ugotowaniu.

Porady

NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ , i staraj się kroić wszystkie produkty w paski

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować