STROGONOW

4.74 (188 ocen)

wersja strogonowa po mojemu

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego (z łopatki) ,
    50 dag pieczarek,
    1 duża czerwona papryka lub 2 małe
    Dodatkowo: 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe, 3 ziarna pieprzu, 2 ziela angielskie, papryka ostra i słodka w proszku, przyprawa do wieprzowiny, sól, pieprz, mąka do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

4.74 (188 ocen)

Zobacz również:

Strogonow Dania główne Potrawka

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, zostawiamy na 30 min. Następnie mięso podsmażamy ze wszystkich stron. Wrzucamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy, dodajemy do mięsa, podlewamy gorącą wodą, dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, gotujemy do miękkości. Zaprawiamy koncentratem, dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę aby zagęścić potrawę, doprawiamy do smaku przyprawami, zagotujemy jeszcze raz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować