Stroganoff z kurczaka

4.98 (185 ocen)

  • 30 min

Szybkie, smaczne i proste danie rosyjskie... Zawsze przygotowuję więcej, gdyż wszystkim mało:-) Kurczak z warzywami z dodatkiem śmietany i musztardy- palce lizać...

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    200 g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    2 cebule
    Przyprawa do mięs
    0,5 łyżeczki pieprzu
    Sól
    100 ml wody lub bulionu
    Śmietana 18%- 50 ml
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    1/2 łyżeczki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stroganoff z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na paseczki. Przyprawiamy przyprawą do mięs. Warzywa myjemy i kroimy- pieczarki w pół plasterki, papryki w kostkę, cebulę w piórka. Kurczaka obsmażamy, dodajemy warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy pod przykryciem. W miseczce rozrabiamy bulion, śmietanę, musztardę i mąkę. Wlewamy do kurczaka i warzyw. Mieszamy i czekamy aż delikatnie zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować