Stokrotki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Trochę pracochłonne ale bardzo efektowne ciasteczka.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 g margaryny
    około 750 g mąki
    200 g cukru pudru
    1 szkl oleju
    1 szkl jogurtu naturalnego
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 jajko
    1-2 łyżki kakao

Stokrotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masło miksujemy z pudrem, jajkiem na puszystą masę. 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkiem. Dodać wanilię, proszek do pieczenia, olej i jogurt. Zmiksować na gładką masę.
  • Ciasto podzielić na pół, jedną część połączyć z kakao. 2. Stopniowo dodawać mąkę. Ciasto powinno być miękkie jak płatki uszu. Podzielić na dwie części. Jedną połączyć z kakao.
  • Formować kulki jednakowej wielkości a z nich kwiatki. Piec w 170 stopniach 25-30 minut. 3. Z obu ciast formować kulki takiej samej wielkości. Połączyć je w kwiatki. Piec 25-30 minut w 170 stopniach.

Porady

Do ciasta użyłam jogurtu własnej roboty http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jogurt-naturalny-domowej-roboty

Komentarze

Podobne przepisy