Stek wieprzowy z cebulą

4.39 (150 ocen)

  • 60 min

Mielone mięso na grubym sitku , sól i pieprz do smaku, mąka do obtaczania i mamy smaczne i proste w wykonaniu kotlet. Zawsze to odmiana od schabowego czy mielonych.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,20 karkówki ze schabem ( najlepszy jest kawałek ze schabem), sól i pieprz do smaku, 5 cebul,
    tłuszcz do smażenia, mąka do obtaczania.
Wystaw ocenę:

4.39 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stek wieprzowy z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę zmielić na grubym sitku, doprawić solą i pieprzem, uformować kotlety, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu 15 minut.
    Obrać, umyć cebulę, przekroić na pól, pokroić w talarki , podusić na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką . Na stek wykładamy usmażoną cebulę.

Porady

Z tej ilości mięs wyszło mi 9 steków. Ilość porcji jest uzależniona od wielkości steków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mąka Pieprz Sól Tłuszcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować