Stek Bawette z kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie danie obiadowe. Jednocześnie bardzo eleganckie. Bawette to nazwa steku, pierwszy raz taki przyrządzałam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - stek ok.150 -200 g: 4 sztuki
    - szalotka: 4 sztuki
    - kurki: 500 gramów
    - czerwone wino wytrawne: 1 szklanka
    - sól, pieprz czarny do smaku: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 1 łyżka
    - olej do smażenia: 8 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Stek bawette z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Stek Bawette z kurkami 1. - Steki zalać winem i odstawić na 2 godziny do lodówki.
    - Cebulki pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie, posolić.
    - Dodać oczyszczone i umyte kurki, poddusić ok 5 minut.
    - Steki wyjąć z wina, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać obficie pieprzem.
    - Rozgrzać olej smażyć steki po 2-3 minuty z każdej strony.
    - Odstawić w ciepłe miejsce aby "doszły".
    - Podawć pokrojone w plastry w poprzek włókien z kurkami, posypane natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować