Stefanka kokosowa

4.5 (199 ocen)

Pyszne ciasto bez pieczenia. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • duża paczka herbatników (ok 300g)
    1l mleka
    1 margaryna
    1 szkl cukru
    1 szkl kaszy manny
    2 łyżki ciemnego kakao
    100 g wiórków kokosowych
    (dowolne bakalie)

    polewa czekoladowa
    wiórki kokosowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Stefanka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, margarynę, cukier i mannę doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gdy zacznie gęstnieć dodać kakao, wiórki kokosowe (i bakalie). Gdy masa będzie bardzo gęsta, gorącą wylać na jedną warstwę herbatników wyłożonych na dużej blaszce, wyrównać i przykryć drugą warstwą herbatników. Polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby herbatniki zmiękły od masy, wtedy będzie łatwiej nam kroić.

Porady

Do masy za każdym razem dodaję inne bakalie dzięki temu stefanka za każdym razem smakuje inaczej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kasza manna Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować