1.Herbatniki układamy na blaszce o wym. 35 cm x 24 cm. Mleko zagotowujemy z
margaryną i cukrami. Zmniejszamy płomień i powoli wsypujemy kaszę
manną ciągle mieszając. Kakao mieszamy z zimną wodą i wlewamy do
gęstej kaszy. Ciągle mieszamy. Gdy będzie dostatecznie gęsta wylewamy
gorącą na herbatniki. Układamy pozostałe herbatniki.
Przyciskamy np. deseczką i odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę
rozpuszczamy, dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania
jednolitej masy. Odstawiamy z ognia i jeszcze przez chwilkę mieszamy.
Masą czekoladową smarujemy ciasto. Posypujemy cukrową posypką.
Porady
MOJA RADA :
Zamiast posypki cukrowej można ciasto posypać wiórkami kokosowymi lub
zmielonymi orzechami.
Komentarze