1.Ciasto:
Margaryny wraz z cukrem utrzeć na puszystą masę następnie dodać po jednym jajku , na koniec dodać przesianą mąkę wraz z sodą i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać.
Blaszkę o standardowych wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia. Masę podzielić na 4 równe części i każdą z nich upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut każdy, jednak sprawdzać co jakiś czas ponieważ ciasto dość szybko się piecze.
Syrop:
cukier i wodę zagotować do otrzymania syropu około 20 min.
Masa:
Utrzeć 2 margaryny dodając wystudzony syrop. Na koniec dodać kakao. Można do zaostrzenia masy dodać spirytus , ja dodaje około 2 kieliszków w zależności od gęstości masy.
Przełożenie:
Ciasta przełożyć kremem. udekorować
Porady
Ja dodaje jeszcze konfiture z wiśni( na jeden placek wykładam wiśnie i przekładam to masą)
Ciasta ponczuje kawą rozpuszczoną we wrzątku
Komentarze