Stefania

4.5 (192 ocen)

  • 5 min

Pyszne, dietetyczne ciasto i szybkie do zrobienia.

  • 5 min

Składniki:

  • 1l mleka
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    1 szklanka kaszy manny
    2 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy
    4 paczki herbatników Petit Beurre
    1 gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Stefania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, margarynę, i cukry zagotować. Następnie po trochu wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kakao.
  • :-) 2. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierch ułożyć znów warstwę herbatników lekko dociskając .
  • :-P 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto.

Porady

Można posypać wierzch bakaliami lub wiórkami kokosowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kasza manna Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować