Sponge

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis dostałam od kolegi z Anglii.

  • 15 min

Składniki:

  • 175 g margaryny
    115 g cukru
    175 g mąki
    1/2 łyżek deserowych soli
    3 jajka
    1/2 łyżek deserowych proszku do pieczenia
    mleko według uznania

Sponge - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć na gładką masę, można użyć malaksera.
    Piec 30 min. w temp. 180 stopni.
  • 2. Piec 30 min. w temp. 180 stopni.

Porady

Można dodać ok 3 łyżeczek kakao i otrzymamy spong czekoladowy. Margaryna powinna być miękka. Możemy podawać z bitą śmietaną,lodami lub owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy