Śpiący morszczuk w rodzynkach

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ryby sa nie tylko zdrowe, ale i smaczne

  • 15 min

Składniki:

  • 80 dkg morszczuka, włoszczyzna, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, pęczek natki pietruszki, 3 jajka ugotowane na twardo, 1 cytryna, 2 kostki bulionu warzywnego, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 50 g rodzynek, 1 puszka groszku konserwowego, sól, pieprz, 1 opakowanie żelatyny

Śpiący morszczuk w rodzynkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Włoszczyznę oczyść, zalej 2 szklankami wody, wrzuć kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy, posól i ugotuj..

    2. Rybę włóż do wywaru warzywnego i gotuj na małym ogniu przez 40 - 50 minut.

    3. Wyjmij rybę, osącz i pozostaw do ostygnięcia.

    4.Kostki bulionowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj żelatynę i koncentrat pomidorowy.

    5.Jajka pokrój w kostkę, natkę pietruszki posiekaj, rodzynki sparz wrzątkiem.

    6.Rybę podziel według upodobań w dzwonka lub kawałki i ułóż ją w naczyniu

    7. posyp jajkiem, groszkiem, natką pietruszki, rodzynkami oraz jarzynami z wywaru i zalej tężejącą galaretką.

    8. Podawj z cząstkami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy