Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną

4.5 (140 ocen)

Smaczna i aromatyczna włoska kompozycja. Połączenie szpinaku z fetą, makaronu i delikatnego mięsa wołowego. Po prostu Viva l’Italia.

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    2 łyżki masła
    450 g szpinaku rozdrobionego mrożonego
    150 g sera feta
    3 ząbki czosnku
    Pieprz
    500 g mięsa mielonego wołowego
    1 pomidor
    1 cebula
    2 łyżki keczupu
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    100 ml wody
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    0,5 łyżeczki lubczyku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.
    W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem do rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kosteczkę fetę.
    Cebulę i pomidora kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulkę, szklimy. Następnie dokładamy mielone mięso i pomidora. Dolewamy wodę, przyprawiamy przyprawami. Na talerzu układamy kolejno szpinak, makaron i mięso (flaga Włoch).
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Szpinak Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować