Makaron sam w sobie jest bardzo sycący, nie zawsze potrzeba więc do niego mięsa. Oblepiony pysznym szpinakiem z suszonymi pomidorami gwarantuje nam smaczny, zdrowy i wartościowy posiłek.
Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i pomidory kroimy w kostkę. Pomidorów nie musimy ich odsączać, nie trzeba będzie dolewać już oleju na patelnię.
2.Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
3.Na rozgrzaną patelnię przekładamy pomidory i cebulę. Smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy zamrożony szpinak. Trzymamy na ogniu do momentu aż lód stopnieje, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty.
4.Na patelnię wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy jeszcze około 5 minut, aż całość zgęstnieje. Dodajemy makaron, mieszamy i przekładamy na talerze.
Komentarze