SPAGHETTI Z ZIOŁOWYMI PULPECIKAMI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Spaghetti bardzo często gości na naszym stole, ponieważ nasza rodzina je uwielbia. Dlatego aby nam się nie znudziło przyrządzamy je na wiele różnych sposobów. W takiej wersji bardzo nam smakuje.

  • 35 min

Składniki:

  • • 40 dag mięsa mielonego
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 1 cebula
    • 1 jajko
    • 4 łyżki posiekanych ziół (natka, majeranek, szczypiorek, bazylia)
    • 2 cebule
    • 40 dag makaronu spaghetti
    • 2 puszki pomidorów w kawałkach
    • Sol, pieprz, cukier, suszona bazylia, olej

Spaghetti z ziołowymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, zioła i 1 posiekaną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij 1 jajko i starannie wyrób masę mięsną. Wilgotnymi dłońmi formuj maleńkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • 2. Drugą cebulę obierz i posiekaj, przesmaż na rozgrzanym oleju i dodaj do pulpecików. Całość zalej pomidorami w kawałkach i dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz suszoną bazylią. Duś 10-15 minut.
  • 3. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Na talerzu układaj porcję makaronu, polej sosem z pulpecikami i udekoruj ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy