Spaghetti z warzywami

0 (0 ocen)

  • Średni

To pyszna, zdrowa i ciepła zapiekanka.

  • Średni

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 35 dekagramów
    - marchewki: 3 sztuki
    - pomidory: 3 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - mały seler: 1 sztuka
    - masło: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - przyprawa suszone pomidory: 1 łyżeczka
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - śmietana 18%: 0.5 szklanki
    - starty żółty ser: 15 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - bazylia: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Spaghetti z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w plastry lub w paseczki, udusić z masłem i 1/2szkl. wody do miękkości. Ugotować połamany w kawałki makaron. Wymieszać z warzywami, doprawić papryką, solą i pieprzem. Naczynie natłuścić, włożyć makaron. Mięso podsmażyć na oleju. Wyłożyć na makaron. Śmietanę wymieszać z jajkiem i odrobiną soli, zalać zapiekankę, posypać serem. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory, ponownie posypać serem, bazylią i suszonymi pomidorami. Piec ok. 20 min w temp. 170-180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron spaghetti Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować