Spaghetti z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa ta jest bardzo smaczna, zdrowa i prosta w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    Makaron do spaghetti
    2 paczki dowolnego sosu pomidorowego do spaghetti
    sól
    olej

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam ok. 1 litr wody i stawaiam na ogniu. Gdy woda się zagotuje należy wsypać płaską łyżeczkę soli oraz łyżkę oleju. Następnie do tej wody wsypuje makaron i gotuje na wolnym ogniu przez ok 7-10 min.

  • 2. W tym czasie przygotowuje sos. Zawartość paczek z sosem do spaghetti przygotowuje według przepisu na opakowaniu. Następnie otwieram puszki z tuńczykiem i odcedzam zawarty w nich olej. Odcedzonego tuńczyka rozdrabniam widelcem na mniejsze kawałeczki. Gdy sos się zagotuje, wsypuje do niego przygotowanego tuńczyka
  • 3. Makaron odcedzam i polewam przygotowanym sosem.
    Smacznego!!!

Porady

Makaron najlepiej przygotować al dente (czyli taki na pół twardy), który najlepiej nadaje się do spaghetti.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy