Spaghetti z szpinakiem, wędzonym łososiem i mozarellą

4.48 (151 ocen)

  • Łatwy

Makaron pod każdą postacią jest pyszny :) Ten przepis powstał, gdy miałam na prawdę mało czasu na przygotowanie obiadu, a w lodówce nie wiele produktów :) W sam raz na szybki obiad

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 200 gramów
    - szpinak mrożony: 200 gramów
    - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 150 gramów
    - śmietana 18 %: 120 gramów
    - kulka mozarelli: 1 sztuka
    - pół cytryny: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pasty

Spaghetti z szpinakiem, wędzonym łososiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw nastawiamy wodę i gotujemy makaron, żeby oszczędzić czas - a w międzyczasie przygotujemy szpinakowy sos.
  • 2. Na patelni na małym ogniu roztapiamy trochę masła i wrzucamy szpinak - czekamy aż się rozmrozi i zamieni w "papkę".
  • 3. Następnie dodajemy śmietanę - delikatnie rozprowadzamy ją łyżką w szpinaku.
  • 4. Na małej tarce ścieramy skórkę z połówki cytryny do naszej patelni ze szpinakiem i dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Gdy makaron będzie już ugotowany, odcedzamy go i wrzucamy na patelnię z sosem. Cały czas podgrzewając dodajemy do makaronu cząstki łososia wędzonego i pokrojoną mozzarellę.
  • 6. Mieszamy wszystko do momentu, aż mozzarella zacznie się topić. Jeśli makaron okaże się zbyt suchy, możesz do niego dodać łyżkę oliwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Makaron Makaron spaghetti Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować