• Spaghetti z szpinakiem, wędzonym łososiem i mozarellą

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Makaron pod każdą postacią jest pyszny :) Ten przepis powstał, gdy miałam na prawdę mało czasu na przygotowanie obiadu, a w lodówce nie wiele produktów :) W sam raz na szybki obiad

  • Składniki

    - makaron spaghetti: 200 gramów
    - szpinak mrożony: 200 gramów
    - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 150 gramów
    - śmietana 18 %: 120 gramów
    - kulka mozarelli: 1 sztuka
    - pół cytryny: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Najpierw nastawiamy wodę i gotujemy makaron, żeby oszczędzić czas - a w międzyczasie przygotujemy szpinakowy sos.

    2.

    Na patelni na małym ogniu roztapiamy trochę masła i wrzucamy szpinak - czekamy aż się rozmrozi i zamieni w "papkę".

    3.

    Następnie dodajemy śmietanę - delikatnie rozprowadzamy ją łyżką w szpinaku.

    4.

    Na małej tarce ścieramy skórkę z połówki cytryny do naszej patelni ze szpinakiem i dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    5.

    Gdy makaron będzie już ugotowany, odcedzamy go i wrzucamy na patelnię z sosem. Cały czas podgrzewając dodajemy do makaronu cząstki łososia wędzonego i pokrojoną mozzarellę.

    6.

    Mieszamy wszystko do momentu, aż mozzarella zacznie się topić. Jeśli makaron okaże się zbyt suchy, możesz do niego dodać łyżkę oliwy.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    makaron, szpinak, makaron spaghetti, pasta, łosoś wędzony, obiad, szybki obiad, mozarella
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7037

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-05-13T19:12:26+02:00

531 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »