Spaghetti z suszonymi pomidorami i fetą.

4.5 (162 ocen)

Błyskawiczne, lekkie spaghetti z suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 180 g makaronu spaghetti
    150 g fety
    5 suszonych pomidorów
    1 ząbek czosnku
    12 czarnych oliwek
    masło do smażenia
    4 łyżki oliwy
    sól, pieprz
    ewentualnie bazylia czy oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z suszonymi pomidorami i fetą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę kroimy w kostkę, suszone pomidory w wąskie paski, a oliwki w połówki. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Masło topimy na patelni i podsmażamy na nim czosnek, pomidory i oliwki, ok. 2-3 minut.
  • 3. Spaghetti gotujemy al dente, odlewamy wodę i pozostawiamy w garnku. Dolewamy oliwę i dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Gotujemy chwilkę na malutkim ogniu, aż feta zacznie topnieć. Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować