Jeszcze się uczę, ale już teraz uwielbiam gotować. Marzę, by w przyszłości zostać kucharzem. Przygotowanie tego pysznego dania nie jest czasochłonne.
30 min
Składniki:
20 dag fileta z ryby, np. mintaja
czerwona papryka
20 dag pieczarek
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
10 dag żółtego sera
2 łyżki oleju
majeranek
pieprz ziołowy
bazylia
sól
mielona ostra i słodka papryka
20 dag makaronu spaghetti
Spaghetti z sosem rybnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
2.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rybę myjemy, osączamy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i przekrawamy na pół. Usuwamy gniazdo nasienne, a miąższ kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
3.Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek. Wsypujemy paprykę, pieczarki i rybę. Chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i smażymy jeszcze ok. 2 minut. Sos wykładamy na porcje makaronu. Posypujemy żółtym serem.
Komentarze