Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym

0 (0 ocen)

Mix warzyw i mięsa :)

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti

    250 g zmielonej łopatki wieprzowej
    3 pomidory
    1/2 cukinii
    1/2 bakłażana
    1 cebula
    1 papryka
    2-3 duże pieczarki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    1 garść listków oregano

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, podsmażyć. Pomidory obrać i pokroić, bakłażana, paprykę, pieczarki pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na grubym oczku. Warzywa dodać do mięsa, posypać przyprawami i dusić około pół godziny. Pod koniec duszenia dodać świeże oregano, koncentrat i doprawić do smaku, dusić jeszcze 15 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy